Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Uw CV ketel op een goede manier wegwerken

Steeds vaker wordt ook de ruimte waar de CV ketel hangt als leefruimte gebruikt. Wij, van Warmte Service Direct, kunnen ons goed voorstellen dat u er dan voor wilt zorgen dat de CV installatie niet in het zicht hangt. Een CV installatie doet afbreuk aan uw prachtige slaapkamer, werkplek of andere ruimte. Echter dient u bij het wegwerken van uw CV ketel wel met een aantal zaken rekening te houden. Voor uw gemak zetten wij deze zaken voor u op een rij.

Enkel wegwerken indien uw CV ketel gesloten is

Een CV ketel heeft lucht nodig voor het verbranden van gas. Een gesloten ketel haalt de lucht via een afvoer van buiten uw woning. Dit levert geen problemen op. Er zijn echter ook open ketels. Deze open ketels halen de lucht uit de ruimte waar de ketel hangt. Indien u een open ketel heeft, raden wij u af om deze dicht te bouwen. Er vindt dan namelijk onvoldoende ventilatie plaats. Het wegwerken van uw CV is daarom enkel een goed idee als u een gesloten CV ketel heeft.

Houd altijd ruimte onder en boven de ketel vrij

Het is begrijpelijk dat u het liefst zoveel mogelijk ruimte wilt overhouden. Uw ketel is echter ook regelmatig aan een onderhoudsbeurt toe. Het is dan van belang dat de installateur goed bij uw ketel terecht kan. Het is daarom ten zeerste aan te raden om ruimte boven en onder de ketel en bij de buizen vrij te houden. Zo voorkomt u dat u uw kastconstructie af moet breken.

Ventileer voldoende

We hebben aangegeven dat een gesloten ketel geschikt is om weg te werken. Toch kan er onverhoopt nog wat onverbrand gas vrijkomen. Hierdoor straat de ketel warmte af. Voldoende ventilatie is hiervoor belangrijk. Breng bijvoorbeeld ventilatieroosters aan of bedenk een andere manier om te zorgen voor ventilatie.

Twijfelt u? Dan kunt u altijd de monteurs van Warmte Service Direct om advies vragen. Wij helpen u graag verder.

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema