Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Cv-ketel in de zomer aan of uit?

Het is helaas nog lang geen zomer, maar langzaamaan merken we in ons kikkerlandje dat het kwik weer wat stijgt. We zitten maar net in het lenteseizoen, maar we kunnen nooit vroeg genoeg zijn met de discussie: zet ik de cv-ketel in de zomer uit of aan? Vooral mensen die in het afgelopen half jaar verhuisd zijn en hun eerste zomer nog moeten meemaken in hun eigen woning vragen zich dit plots af. Bespaar ik er geld mee? Of maakt het niet een wezenlijk verschil? En kan de cv-ketel wel ‘uit’? Het antwoord hierop geven we u in deze blog.

Kan de cv-ketel uit in de zomer?

Veel thermostaten kennen een zomerstand. Hiermee kun je het cv-deel van de cv-ketel uitzetten terwijl het maken van warm tapwater actief blijft. Echter, veel moderne hr-ketels kunnen door bepaalde programma’s niet zomaar uitgezet en weer aangezet worden om de paar dagen. Heeft u bijvoorbeeld een combi cv-ketel? Dan is uitzetten niet verstandig, u krijgt dan ook geen warm water meer uit de kraan. De oplossing: de thermostaat permanent (gedurende de warme maanden) op een lage temperatuur instellen.

Maakt het uit?

Over het algemeen geldt dat de cv-ketel niet in de zomer aan zal gaan als de kamertemperatuur boven de geprogrammeerde temperatuur blijft. Dat scheelt op den duur geld. Als de cv-ketel in dat geval niet aangaat, kun je stellen dat het niet nodig is om de cv-ketel uit te schakelen. Natuurlijk betekent dit dat de cv-ketel wel aan kan gaan, wanneer de temperatuur ’s avonds fors daalt of als u in de avond alle ramen in de woonkamer of elders in huis openzet om te luchten. Mocht u dus willen uitsluiten dat de cv-ketel in de zomer wél aan kan springen, dan kunt u de ingestelde temperatuur van de programmablokken tijdelijk verlagen. Zo blijft uw programma gehandhaafd en hoeft u geen grote veranderingen te doen elk half jaar. Door simpelweg de standaardtemperatuur in het programma te verlagen, schakel je handmatig naar een soort ‘zomerstand’.

Meer informatie

Wilt u hier meer over weten of advies van een expert? Dan kunt u altijd terecht bij Warmte Service Direct. U kunt bij vragen altijd contact met ons opnemen, dan voorzien wij u graag van informatie.

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema