Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Een HR ketel in plaats van een CV ketel?

Bent u op het moment beland dat u uw huidige CV ketel gaat vervangen? Dan is het voor u mogelijk interessant om een HR ketel te overwegen. Waarom? Omdat u hiermee flink op uw energierekening kunt besparen. In deze blog vertellen wij u graag over de voordelen van een HR ketel.

De HR ketel is de meest verkochte ketel in Nederland

Hoewel u de term HR ketel misschien niet zo vaak als CV ketel hoort, is het toch de meest verkochte ketel in Nederland. Dit komt omdat u ten opzichte van een CV ketel erg veel geld bespaard. De besparing kan wel oplopen tot zo’n driehonderd euro per jaar. Het enigste nadeel dat hier tegenover staat is dat u eenmalig meer moet betalen dan in het geval van een CV ketel. Het is dus een eenmalige investering, maar zoals eerder aangegeven verdient u dit bedrag uiteindelijk terug. Daarnaast heeft een HR ketel een rendement van maar liefst honderd procent. Het rendement is de hoeveelheid energie dat door de ketel in nuttige warmte wordt omgezet. Bij een HR ketel gaat er dus geen warmte verloren! U bespaart dus op uw CV klus en verliest geen enkele kwaliteit. Wat wilt u nou nog meer?

Een HR ketel kopen die past bij uw warmwatergebruik…

Er zijn twee factoren bepalend voor een hogere of lagere prijsklasse voor de aankoop van uw HR ketel, te noemen: de CW-waarde en de capaciteit van de HR ketel. Deze bepalen tevens hoeveel u gaat minderen op uw maandelijkse energielasten. De CW-waarde staat voor ‘Comfort Warm water’ en dit label helpt u de beste keuze te maken voor uw warmwater gebruik. Hoe hoger het getal, hoe meer comfort de ketel levert en hoe hoger de aanschafprijs van uw HR ketel is. Ter illustratie: een CW waarde van CW 3 betekent dat u warm water heeft in de keuken óf in de badkamer. CW 6 betekent dat u warm water heeft in de keuken én in de badkamer.

…en bij uw verwarmingsgebruik

Het is ook van belang dat uw HR ketel bij uw verwarmingsgebruik past. Hoe hoog heeft u uw temperatuur bijvoorbeeld staan? Dit is bepalend voor hoeveel capaciteit (kiloWatt) uw HR ketel nodig heeft. Wilt u een inschatting maken? Dan kunt u dat met de volgende berekening doen: “gewenste temperatuur in huis x de grootte van de woning in m3 x 3,86 = vermogen van de ketel in kW”.

In Breda en in de wijde omgeving van Breda zijn de verwarmingsmonteurs van Warmte Service Direct stuk voor stuk op de hoogte van de verschillende HR ketels en de voordelen hiervan. Wij vertellen u hier graag meer over!

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema