Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Wat is een HRe-ketel?

Net als de HR-ketel verzorgt de HRe-ketel warmte voor de centrale verwarming en voor warm kraanwater. Maar naast warmte voorziet de HRe-ketel u ook van elektriciteit, waardoor uw energierekening een stuk lager uitvalt. U krijgt dus hetzelfde comfort als van een HR-ketel, maar dan met eigen productie van elektriciteit. De HRe-ketel zet gas heel efficiënt om in stroom. Maar een HRe-ketel is een flinke investering en daardoor voor een doorsnee huishouden niet gauw een passende optie.

Hoe werkt een HRe-ketel?

De HRe-ketel bestaat uit 2 componenten. Het eerste component zorgt voor uw basisverwarming en de productie van elektriciteit. Het tweede component wordt pas in werking gezet als u veel vermogen van de ketel vraagt. Bijvoorbeeld als u gaat douchen of als er veel verwarmingsvermogen nodig is, zoals in de winter. De warmte die vrij komt bij het verwarmen van het water in de ketel wordt tevens gebruikt voor het produceren van elektriciteit. In de kleine motor met dynamo die een elektrische stroom opwekt zit ook een omvormer die de stroom omzet in bruikbare stroom. Uw meterkast verdeelt de stroom door het huis. En de stroom die u niet gebruikt, verkoopt u vanzelf terug aan uw energie maatschappij.

Voor wie is de HRe-ketel geschikt?

Voor kleine bedrijven, boerderijen of grote woningen die meer dan 1.600 m3 aan gas verbruiken, is een HRe-ketel interessant. Verbruikt u minder gas? Dan past een HR-ketel beter bij u. Voor wie een HRe-ketel interessant is, moet wel eerst rekening houden met een hoge aanschafprijs. De voordelen zijn dat u zelf elektriciteit produceert, minder CO2 uitstoot en u bespaart ongeveer 280 tot 480 euro per jaar op uw energierekening volgens energie maatschappij Delta.

Nog een praktisch puntje om op te letten is of de ophangwand in uw woning sterk genoeg is om de HRe-ketel te dragen. De HRe-ketel is namelijk een stuk zwaarder dan een normale HR-ketel. Laat een cv-installateur van Warmte Service Direct controleren of uw wand geschikt is. Een wand van gips is dat in ieder geval niet. Voor o.a. de plaatsing van uw HRe-ketel van diverse grote merken kunt u ook bij Warmte Service Direct terecht.

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema