Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

De levensduur van uw CV-ketel verlengen

U mag van een CV-ketel verwachten dat hij toch wel 15 jaar het huis voorziet van warmte en warmwater. Deze ketel moet echter wel onderhouden worden als u wil dat deze het veilig en zuinig doet. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw ketel energiezuinig werkt en dat hij een stuk langer meegaat. Daarnaast kan het niet of niet goed onderhouden van uw ketel leiden tot gevaarlijke situaties, zoals bijvoorbeeld koolmonoxidelekkage. Dus wilt u een veilige werking van uw ketel? Het laten onderhouden is dan enorm belangrijk!

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u een expert inschakelt om uw CV-ketel te laten onderhouden, kunt u zelf ook een hoop aan onderhoud doen:

  • Vul het water regelmatig bij;
  • Houd de waterdruk in de gaten. Deze hoort tussen de 1,5 en 2 bar te zijn;
  • Controleer de batterij van de thermostaat;
  • Controleer of er een druppende warmwaterkraan is.

Daarnaast is het ook verstandig om bij een open CV-ketel een koolmonoxide-meter aan te schaffen. Deze kan een betrouwbaar oordeel vellen over de koolmonoxide in de omgevingslucht.

Een expert inschakelen

Naast uw eigen onderhoud, raden wij u aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Het is afhankelijk van welk merk CV-ketel u heeft hoe vaak uw ketel onderhouden moet worden. Om de volgende redenen raden wij het u aan:

  • Voor een optimale energiezuinigheid;
  • Om de levensduur te verlengen;
  • Voor een veilige werking van uw ketel;
  • Om de kans op storingen te verkleinen;
  • Om sneller geholpen te worden bij een storing.
  • Wilt u graag een expert inschakelen? Neem dan eens contact op met Warmteservicedirect. Wij helpen u graag!

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema