Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Meer slachtoffers door slechte CV ketels

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek begonnen. Uit onderzoek van het EO televisieprogramma ‘Dit is de Dag Onderzoek’ is namelijk gebleken dat er steeds meer slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging vallen. Dit komt vaak door verkeerd geïnstalleerde of slecht onderhouden CV ketels. Afgelopen jaar werden er voor het eerst meer mensen met koolmonoxidevergiftiging opgenomen door een slechte CV ketel dan door een open geiser. Het verschil is groot. 83 mensen zijn opgenomen door een slechte CV ketel tegenover dertig slachtoffers door een geiserprobleem.

Het aantal open geisers daalt

Een geiser is een warmwatertoestel waarbij het water pas wordt opgewarmd op het moment dat dit nodig is. In het verleden werden open geisers gebruikt zonder afvoer naar buiten. De rookgassen kwamen daardoor in de woning terecht. Bij te weinig aanvoer ontstaat hierdoor de giftige koolmonoxide. Open geisers komen nog steeds voor, maar installatie van de toestellen is niet meer toegestaan. Bij reeds aanwezige toestellen dient men een niet-afsluitbaar ontluchtingsrooster te (laten) plaatsen. Door de komst van de CV ketel is de (open) geiser bijna geheel verdrongen. In 2001 hadden maar liefst 1,7 miljoen huishoudens een geiser. In 2012 waren het er nog maar 550.000. het aantal open geisers daalt dus al jaren in Nederland.

Schakel enkel experts in!

Volgens de brandweer neemt het aantal onbekwame installateurs de afgelopen jaren op de markt toe. Het is daarom extra van belang dat u bij de aanschaf van een nieuwe CV ketel of bij het onderhoud een ervaren specialist inschakelt. Goed onderhoud sluit problemen met uw ketel voor een groot deel uit. Warmte Service Direct beschikt over de juiste kennis, kunde en ervaring om op een goede manier een CV ketel te plaatsen en ieder verwarmingsprobleem zo snel mogelijk te herstellen. Voor een expert moet u dus bij Warmte Service Direct zijn.

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema