Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Onderhoud uw CV-ketel goed

Zoals u zelf weet, bent u wettelijk verplicht eens in de zoveel tijd uw centrale verwarming te laten onderhouden. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw ketel energiezuinig werkt en dat hij een stuk langer meegaat. Naast de controles door erkende installateurs, zoals Warmteservicedirect, speelt u ook zelf een belangrijke rol in het onderhoud. Wij vertellen u graag wat u zelf kan doen om te zorgen voor een veilige, efficiënte en energiezuinige CV-ketel.

Controleren

De ketel start niet meer op als de waterdruk van de leidingen in de centrale warming te laag wordt. In dat geval moet water toegevoegd worden. De gemiddelde waterdruk is 1,5 bar, maar u kunt voor de zekerheid ook het instructieboekje van uw ketel bekijken of advies vragen aan uw installateur. Naast het controleren van de waterdruk, is het van belang het expansievat te controleren. Het expansievat vangt drukverschillen op. Deze kan defect raken door een lek in het membraam. U kunt dit gemakkelijk controleren door tegen de boven- en onderkant van het expansievat te tikken. Dit doet u dan met een hard voorwerp. Het geluid van de bovenkant dient dan te verschillen van het geluid van de onderkant.

Verwarming ontluchten

Naast het controleren van de waterdruk en het expansievat, is het van belang om de verwarming tijdig te ontluchten. Een teveel aan lucht in de leidingen zorgt ervoor dat de radiatoren minder snel opwarmen. Hierdoor gaat onnodig energie verloren. U ontlucht uw radiator door het ventiel van het ontluchtingskraantje open te draaien. Draai het ventieltje meteen dicht zodra er water verschijnt. Zo laat u de lucht ontsnappen. Controleer na het ontluchten de waterdruk.

Overige zaken

Reinig ook tijdig de buitenkant van de ketel. Vermijd hierbij schurende reinigingsmiddelen. Daarnaast is het ook van belang dat u een passende temperatuur voor uw ketel instelt. De gemiddelde temperatuur van de ketel ligt rond de 60 graden. Een te hoge of te lage temperatuur kan op den duur tot schade aan de installatie leiden.

Wilt u graag meer informatie over bovenstaande zaken? Neem dan eens contact op met Warmteservicedirect. Wij helpen u graag!

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema