Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Toe aan een nieuwe thermostaat?

Een thermostaat regelt de temperatuur in uw woning. Bent u nu op zoek naar een nieuwe thermostaat, dan heeft u keuze uit veel mogelijkheden bij Warmte Service Direct. Er zijn verschillende soorten thermostaten verkrijgbaar. De één is eenvoudig handmatig te bedienen, terwijl de ander met een programma werkt. Wilt u graag weten welke thermostaat het beste bij uw wensen past en het meest geschikt is voor uw woning? Leest u dan snel verder.

Soorten thermostaten

Er zijn veel verschillende soorten thermostaten die allemaal hun eigen voordelen hebben. Hieronder vindt u een aantal thermostaten en kunt u direct zien welke het beste bij uw wensen past.

  • Kamerthermostaat: Deze thermostaat dient handmatig bijgesteld te worden. Hierbij is het niet mogelijk om met een programma te werken.
  • Klokthermostaat: Deze thermostaat is ook handmatig te bedienen, maar hierbij heeft u ook de mogelijkheid om de temperatuur automatisch te regelen. U kunt deze bijvoorbeeld zo instellen dat het ’s ochtend wanneer u uit bed komt al lekker warm is en dat de thermostaat lager gaat wanneer u naar uw werk gaat.
  • Slimme thermostaat: Deze thermostaat is door middel van uw smartphone te bedienen op afstand. De thermostaat is aangesloten op het internet en daardoor makkelijk bediend worden.

Communicatie tussen ketel en thermostaat

Naast de verschillende soorten thermostaten is er ook nog een verschil tussen een modulerende thermostaat (Opentherm) of aan/uit thermostaten. Een Opentherm is een communicatieprotocol voor moduleren: de manier waarop de ketel en thermostaat overleggen. Dit maakt het mogelijk om uw ketel te laten werken met een thermostaat van een ander merk. Bij aan/uit thermostaten is er geen wederzijdse communicatie met de ketel. Deze thermostaten schakelen de ketel in wanneer er warmtebehoefte is en schakelen de ketel uit als de gewenste temperatuur bereikt is. Hierbij komt dus geen verdere informatie uitwisseling kijken. Wilt u graag meer informatie over een thermostaat neem dan contact met ons op.

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema