Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Wanneer cv-ketel vervangen?

Waar moet u op letten bij het vervangen van de cv-ketel en wanneer is het tijd om de cv-ketel te vervangen? Dit zijn veel gestelde vragen rondom cv-ketelonderhoud. Voor het vervangen van uw cv-ketel geldt als stelregel dat de cv-ketel vervangen dient te worden na 12 tot 15 jaar. Indien uw cv-ketel dit aantal jaren in gebruik is of zelfs ouder is dan 15 jaar, dan heeft u waarschijnlijk een hoge energierekening. Dit kan beter en dat heeft u zelf in de hand door uw cv-ketel tijdig te vervangen voor een energiezuinig exemplaar. Aan het energielabel van een cv-ketel ziet u hoe energiezuinig de cv-ketel is.

Waar moet ik op letten?

Ten eerste let u voor het vervangen van uw cv-ketel op het energielabel. Sinds januari 2015 is het verplicht om een energielabel voor uw huis te hebben. Hierover kunt u online genoeg vinden. Lees ook de blog over een beter energielabel dankzij de cv-ketel.

Daarnaast kijkt u welke cv-ketel het beste past bij uw wensen en uw woning. Er bestaan verschillende soorten cv-ketels en afhankelijk van uw persoonlijke gebruik, past de ene cv-ketel beter bij u dan een andere. Verdiep u dus goed in de verschillende cv-ketels.

Welke cv-ketel is geschikt voor uw woning?

Omdat bij iedere specifieke woonsituatie een andere ketel past, adviseert Warmte Service Direct u graag over de mogelijkheden. Hierbij doorlopen we de volgende stappen:

  • De capaciteit berekenen die u nodig heeft om er altijd warm bij te zitten
  • Nagaan of u alleen verwarming of alleen warm water wilt
  • In kaart brengen van de hoeveelheid warm water die u en uw huisgenoten gebruiken
  • Warm water comfort van uw installatie berekenen
  • Juiste CW label voor uw situatie bepalen

Ons advies is om u online in te lezen, maar daarna altijd een expert in te schakelen voor het kiezen en bepalen van de best passende cv-ketel bij uw huis en persoonlijke gebruik. Voor advies en de plaatsing van een nieuwe cv-ketel kunt u altijd terecht bij Warmte Service Direct!

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema