Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Waar je op moet letten bij het wegwerken van een cv-ketel!

Stoort u zich al een tijdje aan de cv-ketel in uw woning? Dan kunt u er voor kiezen om deze weg te werken. Niet alle cv-ketels zijn weg te werken, daarom doet u er goed aan zich hier voorafgaand goed in te verdiepen. Het wegwerken van de verwarmingsketel is namelijk alleen aan te raden wanneer u een gesloten cv-ketel heeft. Deze haalt namelijk lucht van buiten de woning via een rookafvoer. Een open cv-ketel daarentegen haalt de lucht voor ventilatie uit de ruimte waar de ketel hangt, waardoor deze niet ingebouwd kan worden. Controleer voordat u begint dus even wat voor type cv-ketel u heeft, voordat u verder stappen gaat ondernemen.

Bouw de cv-ketel niet in

Ondanks het feit dat een gesloten cv-ketel geschikt is voor een wegwerkkast straalt deze altijd warmte af, waardoor ventilatie belangrijk is. Houd er in uw ontwerp dus rekening mee dat de ruimte niet potdicht is. Dit kunt u bijvoorbeeld oplossen door een schuifdeur te plaatsen, waarmee er ruimte overblijft tussen de deur en de muur. Ook louvredeuren zijn een optie, omdat de kieren in de deur genoeg ventilatie. Ook rondom uw cv-ketel is het verstandig om genoeg ruimte over te laten. Wanneer uw cv-ketel dan toe is aan vervanging, een reparatie of een onderhoudsbeurt kan de installateur overal goed bij.

Hulp nodig?

Twijfelt u of uw plannen om de cv-ketel weg te werken geschikt zijn? Neem dan het zekere voor het onzekere en neem eens contact op met een professional als Warmteservice Direct. Een installateur kan u dan adviseren, zodat u onbezorgd kunt genieten van een weggewerkte cv-ketel.

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema