Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Welke cv-ketel moet ik kiezen?

Gaat u uw oude cv-ketel vervangen of gaat u verhuizen en wilt u een frisse start met een compleet nieuwe cv-ketel naar keuze? Strak plan, maar hoe weet u welke cv-ketel bij uw situatie past? Zit u ook met de vraag ‘welke cv-ketel moet ik dan kiezen?’ Lees dan gauw verder en kom erachter hoe u de juiste cv-ketel kiest die past bij uw wensen en gebruik.

Bekijk de mogelijkheden

U houdt zich vast niet dagelijks bezig met de cv-ketel (tenzij die veel kuren heeft de laatste tijd). Toch zorgt uw cv-ketel wel dagelijks voor u door te zorgen voor warm water wanneer u dat wenst en door uw huis te verwarmen naar de gewenste temperatuur. Men is meer afhankelijk van de cv-ketel dan men denkt. Nu is het tijd om u te verdiepen in uw mogelijkheden in cv-ketels. Om dit effectief aan te pakken, gaat u kort gezegd de volgende stappen door:

  • Stap 1: Bereken hoeveel vermogen (kW) u nodig heeft
  • Stap 2: Bepaal uw wensen en/of eisen
  • Stap 3: Bepaal uw budget
  • Stap 4: Kies een merk

De stappen naar een nieuwe cv-ketel

Allereerst let u op het vermogen (kW) van uw huidige cv-ketel. Alleen zo kunt u goed inschatten wat uw nieuwe cv-ketel aan moet kunnen.Om dit te berekenen moet u rekening houden met de inhoud (m³) van uw woning, de isolatiewaarde, het bouwjaar, etc. U kunt online diverse tools vinden voor het snel berekenen van wat voor type cv-ketel geschikt is in uw situatie. U kunt natuurlijk ook altijd een expert van Warmte Service Direct inschakelen voor een passend advies. Wij kunnen u tevens direct helpen aan een nieuwe cv-ketel en deze kort daarop bij u komen installeren.

Wanneer u zelfstandig wilt kijken welke cv-ketel goed bij uw situatie past, dan bepaalt u als tweede wat uw wensen en/of eisen zijn. Denk hierbij aan eisen rondom uw dagelijkse behoeftes, zoals zuinig in gebruik, weinig onderhoud, klein van formaat, stil tijdens gebruik, in combinatie met een slimme thermostaat te gebruiken, altijd voldoende warm water, etc. Als u dit op een rijtje heeft, dan kunt u uw budget voor een nieuwe cv-ketel bepalen als u geen voorkeur voor een merk heeft. Onthoud dat het vervangen van de cv-ketel altijd een grote uitgave blijft. Het is een aankoop voor +- de komende 16 jaar en u profiteert er elke dag van.

Maak uw keuze

Cv-ketels zijn over het algemeen op te splitsen in twee uitvoeringen: een basisketel en een kwaliteitsketel. De basisketel doet wat het moet doen, maar bevat veelal kunststof onderdelen in tegenstelling tot een kwaliteitsketel met RVS- of aluminium onderdelen. Het komt er vaak op neer dat de basisketel minder onderhoudsvriendelijk is, omdat deze compacter gebouwd is en dus lastiger te repareren valt. Een kwaliteitsketel is duurder, maar zal op de lange termijn het verschil in aankoopprijs waard zijn door duurzamer gebruik en langer goedblijvende onderdelen. Een tip voor een makkelijke overweging voor het soort cv-ketel: blijft u niet langer dan 6 jaar in uw huidige woning, dan kunt u kiezen voor een basisketel, omdat je in die tijd niet het verschil in besparing terugverdient.

Bent u in uw zoektocht een aantal cv-ketels tegengekomen die voldoen aan uw eisen, het benodigde vermogen hebben en die binnen uw budget vallen? Bepaal dan tot slot welk merk je graag wilt. U kunt bij ons terecht voor al uw cv-ketel onderhoud van cv-ketels van Remeha, Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit en Ferroli. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema