Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel dan direct naar 055 – 800 19 90

warmteservice

Zelf uw cv-ketel bijvullen!

De waterdruk van uw cv-ketel moet goed zijn om deze optimaal te kunnen laten presteren. Wordt u radiator maar niet warm of begint de cv in uw huis ineens te tikken? Dan is het tijd om uw cv-ketel eens bij te vullen met water. Check altijd eerst even de druk, deze moet tussen de 1,5 en de 2 bar zitten. Als de druk lager is dan 1,5, dan is het zaak om de cv-ketel bij te vullen. Vervolgens kunt u onderstaande stappen volgen om de ketel zelf bij te vullen.

Stappen voor het bijvullen van uw cv-ketel

Om te beginnen is het belangrijk dat u de cv-ketel uitschakelt. Hiervoor zet u de thermostaat op de laagste stand en indien u een ketel met manometer heeft haalt u de stekker uit het stopcontact. Vervolgens wacht u totdat de cv-ketel is afgekoeld.

Zodra de cv-ketel is afgekoeld kan het bijvullen beginnen. Sluit de vulslang aan op koudwaterkraan, draai deze langzaam open en laat het water tot de rand van de slang komen voordat u deze aansluit op de cv-installatie. Op deze manier zit er bijna geen lucht in de slang en komt er dus ook bijna geen lucht in de cv-ketel. Vervolgens draait u de waterkraan dicht.

Verwijder de dop van de vulkraan van de cv-ketel en sluit de vulslang hier goed op aan. Open de waterkraan en draai daarna de vulkraan van de cv-installatie open. Zodra de druk tussen de 1,5 en de 2 bar is, sluit u eerst de vulkraan en daarna de waterkraan. Nu kunt u de vulslang afkoppelen en het water wat nog in de slang zit in een emmer laten lopen.

Als u dit allemaal heeft doorlopen kunt u de kamerthermostaat weer op de gewenste temperatuur instellen en indien nodig de stekker weer in het stopcontact doen.

Hulp nodig?

Ziet u dit zelf niet helemaal zitten en schakelt u liever de hulp van een professional in? Dan kunt u terecht bij Warmteservice Direct. Wij sturen graag iemand langs die u komt helpen met het bijvullen van de cv-ketel!

Wat zeggen klanten over ons ?

Prima werk geleverd door de loodgieters van warmte service direct. Wij hadden een lekkage bij de cv installatie, de monteurs waren snel ter plaatsen en hebben het probleem direct bloot gelegd. Waardoor snel actie ondernomen kon worden. Na een uur werken was de lekkage verholpen en hebben ze direct de cv-ketel gecheckt dat gaf een veilig gevoel. Niets anders dan lof voor de vakkundige en vriendelijke monteurs.

G.Wolfinga

Wij hadden een storing aan onze cv ketel en zochten daar hulp voor. Wij belden met Warmte service direct ,we werden direct telefonisch  te hulp gestaan. De storing kon niet telefonisch verholpen worden waarop er direct een cv-monteur werd gestuurd. Na diverse onderdelen vervangen te hebben en het achterstallig onderhoud gedaan te hebben deed onze installatie het weer als vanouds . Dit was een prettige samenwerking daardoor hebben wij besloten een service contract af te sluiten.

S.Gerritsen

Ons dak lekte al jaren maar werd met de tijd steeds erger en na diverse kleine reparatie,s door andere lieden wie niet hielpen hebben wij gekozen voor de dakdekkers van warmte service direct. Er werd geconstateerd dat het gehele dak aan vervanging toe was en werden wij geïnformeerd over de mogelijkheden. De volgende dag werd het nieuwe bitumen dak al gebrand, na 2 dagen werk hadden wij weer een nieuw dak wie gegarandeerd 100% waterdicht is. Achteraf kijken wij met tevredenheid terug op de werkzaamheden en de gang van zaken. Wij willen dit bedrijf graag aanbevelen aan ieder wie snel en vakkundige vaklieden zoekt.

J.Miedema